Resa

Costa Rica – mer än bara sol och vackert väder

Att vi tycker väldigt bra om Costa Rica är nog något som inte undgått någon av våra läsare. Men oftast skriver vi om resmål i landet. Vacker natur. Stränder. Upplevelser. Allt sånt där som är viktigt för turister, äventyrare och blandade resenärer. Men det finns även annat som är värt att ta upp angående Costa Rica. Faktiskt även politiska aspekter. Med det sagt är inte djupgående analys av det politiska läget i Costa Rica vad vi är ute efter. Egentligen vill vi bara dela med oss av en nyhet från Costa Rica, som vi tycker är riktigt bra – Costa Rica väljer att stänga alla djurparker i landet för att de inte tycker att man ska ha vilda djur i fångenskap. Såhär uttalar sig René Castro:

”Vi gör oss av med burarna och integrerar den biologiska mångfalden i botaniska parker på ett naturligt sätt. Vi vill inte ha djur i fångenskap – såvida det inte handlar om att rädda dem.”

Vi fick ta del av nyheten från DN (läs artikeln här) och tycker det är ett riktigt fint och bra val. Miljömedvetet och samtidigt etiskt och moraliskt försvarbart. Förhoppningsvis tar fler länder efter och Costa Rica blir ett föregångsland. Denna utveckling känns helt rätt och detta beslut borde stödjas. Och samtidigt får vi ännu en god anledning att besöka Costa Rica. Där finns det ju faktiskt en hel del häftiga djur naturligt i det vilda, som jaguaren och många andra vackra och ovanliga djur. 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)